ΧΟΡΗΓΟΣ 1

 

ΧΟΡΗΓΟΣ 2

Ομιλία – παρέμβαση στο 2ο ΕΚ Δυτικής Αττικής στις 18 Μαρ. 2014

Ο ΣΕΔΥΚΑ δεν ξεχνά και τον παιδαγωγικό του ρόλο, ώστε να δώσει στους μαθητές που ακολουθούν τον τομέα Οικονομίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το έναυσμα να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες με ομιλίες και παρουσιάσεις.

Σε αυτά τα πλαίσια ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Ιωάννης Πολυχρονίου παρουσίασε ορισμένες διαφωτιστικές διαφάνειες για το οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας, για τα αίτια της κρίσης, αλλά και πώς θα βγούμε σε μαθητές του τομέα Οικονομίας Διοίκησης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Δυτικής Αττικής.

Έδωσε μία γενική περιγραφή της πορείας του ελληνικού χρηματιστηρίου και τις προοπτικές του. Μίλησε, επίσης, για την πορεία του ελληνικού χρέους και ανέπτυξε ένα δημιουργικό διάλογο τόσο με το μαθητικό όσο και το εκπαιδευτικό δυναμικό.

Φυσικά, είχε την ευκαιρία, στο τέλος, να συζητήσει με τους μαθητές για τις επαγγελματικές τους προοπτικές, να δώσει ιδέες αλλά και να τους τονώσει το ηθικό, να δώσει δηλαδή ελπίδες ότι οι έλληνες είμαστε ικανοί να βγούμε από τα μνημόνια με αναπτυξιακή πολιτική και καινοτόμες λύσεις.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κ. Αργυρίου έστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΕΔΥΚΑ.

Τόνισε το κοινωνικό πρόσωπο που επέδειξε ο σύνδεσμος όχι μόνο για την αφιλοκερδή αλλά και για την πρόθυμη και άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα Διευθυντή σχολικής μονάδας της αρμοδιότητάς του.

Υποδοχή των μαθητών του Λυκείου Ραφήνας στο Χ.Α.Α. στις 05 Δεκ. 2012

(απόσπασμα από το blog του εκπαιδευτικού συνοδού http://oikonomikitheoria-tha.blogspot.gr/p/blog-page_29.html)

Το σχολείο μας, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις της σύγχρονης χρηματοοικονομικής αγοράς και τη δυναμική της οικονομίας, διοργάνωσε στις 5 Δεκεμβρίου 2012 εκπαιδευτική επίσκεψη για τους μαθητές της Α Λυκείου στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία, να επισκεφτούν τις νέες εγκαταστάσεις του Χρηματιστηρίου και να μάθουν από έμπειρα στελέχη του Χ.Α.Α. πως λειτουργούν οι μηχανισμοί του στην σύγχρονη αίθουσα σεμιναρίων η οποία παραχωρήθηκε για την εκπαιδευτική επίσκεψη κατά τη διαδικασία ενημέρωσης.

Η πρωτοβουλία αυτή βοήθησε σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, τους μαθητές στα πλαίσια του μαθήματος Αρχές Οικονομίας να αντιληφθούν τις προκλήσεις της νέας δυναμικής της οικονομίας, καθώς και τους βασικούς κανόνες της αγοράς χρήματος και κεφαλαίου.

Η εισήγηση περιλάμβανε αναφορά σε έννοιες όπως η λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς, η αποτελεσματικότητά τους, η έννοια του ρίσκου και της απόδοσης της χρηματιστηριακής αγοράς η μερισματική πολιτική των εισηγμένων εταιρειών.

Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να θέσουν τις απορίες τους αναφορικά με την λειτουργία του χρηματιστηρίου και την οικονομική κρίση σε σχέση με τις προοπτικές της χρηματιστηριακής αγοράς.

Στο τέλος της εισήγησης ακολούθησε διάλειμμα για σνακ εντός του Χ.Α.Α. και οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα για σύντομη συζήτηση περί των θεμάτων της εισήγησης με τους συνοδούς καθηγητές.

Στην ενημέρωση συμμετείχε ο κος Σωκράτης Λαζαρίδης Πρόεδρος Χ.Α.Α & Δ/νων Σύμβουλος ΕΧΑΕ, Μέλος Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ο κος Γιάννης Πολυχρονίου Πρόεδρος Σ.Ε.Δ.Υ.Κ.Α. -Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ. – Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Υπουργείο Οικονομικών).

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν οι ακόλουθοι καθηγητές του σχολείου: κος Θεοφίλου Ανδρέας (Υπεύθυνος καθηγητής) και οι κυρίες Παπαδοπούλου Αναστασία , Σβορώνου Μαλβίνα, Τριγάζη Χαριτίνη.

Ως ΣΕΠΕΥ στοχεύουμε μεταξύ άλλων:

Στην ασφαλή διαχείριση κεφαλαίων των ελλήνων και ξένων επενδυτών,

αλλά και στην εξασφάλιση διαφάνειας στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

 

Στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας με συχνές παρεμβάσεις μας τόσο σε προς ψήφιση νομοσχέδια όσο και σε παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Οικονομικών.

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ

  1. Δυναμική εκπροσώπηση
  2. Προσφορές κλάδου
  3. Τακτική ενημέρωση

περισσότερα

 

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

περισσότερα

World market watch